Friedrich Dürrenmatt Çalıştayı
XX. Yüzyıl Batı Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Friedrich Dürrenmatt'ın eserlerini, özellikle "Besuch der alten Dame" adlı eserlerini derinlemesine incelemek amacıyla bir çalıştay düzenledik. Sayın Eva Schaffner'in değerli katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu çalıştayda, öğrencilerimiz Dürrenmatt'ın yaşamı ve eserleri hakkında daha detaylı bilgi edinme fırsatı yakaladı.
Çift Anadal, Yandal ve Erasmus İmkanları
Bölümümüz; Çift Anadal, Yandal ve Erasmus gibi olanaklarla öğrencilerimizin akademik ve kişisel gelişimlerine destek oluyor.
2023 Mezunlarımız
Sevgili mezunlarımızı gururla kutluyor, gelecekteki başarılarının daimi olmasını diliyoruz.
Ariane Koch ve Dinçer Güçyeter ile Edebiyat Çalıştayı
Bölümümüzde gerçekleştirdiğimiz son çalıştayımızda, edebiyat dünyasının ödüllü yazarları Ariane Koch ve Dinçer Güçyeter'i konuk etmekten büyük bir mutluluk duyduk. Ariane Koch'un "Die Aufdrängung" ve Dinçer Güçyeter'in "Unser Deutschland Märchen" adlı övgüye değer eserleri çalıştayımızın merkezinde yer aldı. Çalıştayımızda konuk yazarlarımızla yaptığımız samimi sohbetler, bu eserlerin iç dünyasına daha derin bir yolculuk etmemizi sağladı.
Avusturyalı Yazar "Alois Hotschnig"i Ağırladık

12 Mayıs 2023
Bölümümüzde Avusturyalı yazar "Alois Hotschnig"i ağırladık.
Avusturyalı Yazar "Alois Hotschnig"i Ağırladık

12 Mayıs 2023
Bölümümüzde Avusturyalı yazar "Alois Hotschnig"i ağırladık. Konuk yazar, II. Dünya Savaşı'ndan dolayı yaşanan bir aile dramını konu alan son kitabı "Der Silberfuchs meiner Mutter" hakkında konuştu ve sorularımızı yanıtladı.